Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Betrouwbaarheid

Ik ben bezig voor mijn stage met een marktonderzoek, ik heb een telefonische enquete gehouden. Mijn ondergrens moet zijn 143 mensen (met 85%betrouwbaarheid), hoe kom ik erachter wat de z-waarde is bij 80% betrouwbaarheid of wat is de z-waarde bij 136 mensen (zoveel heb ik er bereikt)precies (zal rond de 83% liggen denk ik)? Is er een geen lijst die verder gaat dan die 90%:
- 99.7%= z=3
- 95.4%= z=2
- 95%= z=1.96
- 90%= z=1.65
- 85%= z=??
- 84% z=??
- 83% z=??
- 82% z=??
- 81% z=??
- 68.3%= z=1
Het gelijkstellen en dan vermenigvuldigen en delen klopt niet, dus hoe anders?

Thnx Dirk

Roderi
Student hbo - dinsdag 26 oktober 2004

Antwoord

Volgens mij kun je met een beetje proberen die met onderstaand script wel berekenen.

hk
dinsdag 26 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq