Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijs matrices

Ik zit met het volgende probleem. hoe begin ik aan dit bewijs?
Veronderstel M een vierkante matrix met det(M)verschillend van 0. Laat zien dat de rekenregel

det(M^-1)= 1/ det(M)

een gevolg is van de rekenregels det(I)=1 en det(MN)=det(M) det(N)

Kristo
Student universiteit België - maandag 25 oktober 2004

Antwoord

Ik ben een beetje verbaasd dat je deze zelf niet ziet: wat dacht je van N = M^(-1) stellen in de laatste vergelijking?

cl
maandag 25 oktober 2004

©2001-2025 WisFaq