Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De normale verdeling

Bij het opmeten van de omtrek van een blikje door 182 leerlingen behoort een normale verdeling met mu = 19.15 en sigma = 1.06.
De vraag was: hoeveel van deze leerlingen vinden een omtrek tussen 19 en 19.5 cm?

Ik dacht Normalcdf(19,19.5,19.15,1.06) = 0.1856...
dus 18.56 proc. x 182 = 34 leerl. (het moet 115 leerl. zijn) Dus ik doe iets verkeerd. Maar wat? Bij voorbaat dank.

J.v.Wi
Ouder - zondag 24 oktober 2004

Antwoord

De fout die je maakt is dat je meer vertrouwt op de antwoorden dan op jezelf... Ik kom ook uit op 34 leerlingen... dus de stand is 2 tegen 1. Met deze 2/3 meerderheid kunnen we nu besluiten dat het antwoord 34 het dan maar moet zijn (nu maar hopen dat 34 het goede antwoord is).

WvR
zondag 24 oktober 2004

©2001-2025 WisFaq