Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gonio vergelijkingen

Hoe los ik de volgende vergelijking op?

sin(2ß) = cos(3ß)

Ik kom er maar niet uit..

Wie kan mij helpen???

Stefan
Student hbo - zaterdag 23 oktober 2004

Antwoord

Dit soort vergelijkingen los je het best op door te zorgen dat je links en rechts iets met sinus (of cosinus) krijgt.
In dit geval kan dat bijvoorbeeld door cos(3b) te vervangen door sin(1/2p-3b)
Je krijgt dan
sin(2b)=sin(1/2p-3b),
dus
2b=1/2p-3b+2kp of 2b=p-(1/2p-3b)+2kp.

Probeer je het nu zelf verder?

hk
zaterdag 23 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq