Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Samengestelde intrest

een kapitaal bereikt na 5 jaar een eindwaarde van 550. één jaar later is de eindwaarde 577 euro.Bepaal dit kapitaal.Tegen welke rentevoet is het uitgezet op samengestelde intrest?
formule: K=k.u^n

Bart C
Overige TSO-BSO - donderdag 21 oktober 2004

Antwoord

Je kunt oplossen
k.u5=550 en k.u6=577.
Conclusie:
u=577/550, en dan kun je k ook wel vinden.

hk
donderdag 21 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq