\require{AMSmath} Limieten en faculteit hoe los ik de limiet van volgende rij op? lim(n-+[[oneindig]]) (n!)^(1/n2) Heb al omweg geprobeerd via convergente rijen. Mag ik besluiten dat de 1/n2 overwicht heeft op de faculteit? Op welk bewijs steunt dit dan? Alvast bedankt jeroen Student universiteit België - maandag 18 oktober 2004 Antwoord 0 = 1/n2 log(n!) = 1/n2 log(n^n) = log(n)/n Aangezien log(n)/n naar nul gaat, geldt dat volgens de insluitstelling ook voor 1/n2 log(n!) zodag (n!)^(1/n2) naar 1 gaat als n®+¥. cl maandag 18 oktober 2004 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
hoe los ik de limiet van volgende rij op? lim(n-+[[oneindig]]) (n!)^(1/n2) Heb al omweg geprobeerd via convergente rijen. Mag ik besluiten dat de 1/n2 overwicht heeft op de faculteit? Op welk bewijs steunt dit dan? Alvast bedankt jeroen Student universiteit België - maandag 18 oktober 2004
jeroen Student universiteit België - maandag 18 oktober 2004
0 = 1/n2 log(n!) = 1/n2 log(n^n) = log(n)/n Aangezien log(n)/n naar nul gaat, geldt dat volgens de insluitstelling ook voor 1/n2 log(n!) zodag (n!)^(1/n2) naar 1 gaat als n®+¥. cl maandag 18 oktober 2004
cl maandag 18 oktober 2004
©2001-2025 WisFaq