Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Begin- en eindwaarde van Laplace

Hoe bewijs je het volgende:
- f()=lim(s®0) s*F(s)
- f(0+)=lim(s®) s*F(s)
Waarbij F(s) de Laplacegetransformeerde is van f(t).

Hartelijke dank.

Dieter
Student universiteit Belgiė - maandag 18 oktober 2004

Antwoord

Doe een substitutie in de integraal die F(s) definieerd:
F(s)=int0oneindigexp(-st)*f(t)dt
vervang t door u/s, dan krijg je
int0oneindigexp(-u)*f(u/s)d(u/s)
daaruit volgt dat
s*F(s)=int0oneindigexp(-u)*f(u/s)du
nu is het nemen van de linieten niet moeilijk meer

kphart
woensdag 20 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq