Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Niveaulijn

Hoe bereken ik de niveaulijnen van de volgende fuctie?

z=ln(x2+y)

Ik weet dat je hiervoor z achtereenvolgens verschillende waarden meot geven, maar als antwoord geeft men de parabolen y= -x2+C en ik snap niet echt hoe men hieraan komt. Kunnen jullie me helpen?

Julie

julie
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 16 oktober 2004

Antwoord

Nemen we voor z de constante p. Er geldt dan:

ln(x2+y)=p
x2+y=ep

Neem nu C=ep, dan staat er:

x2+y=C
y=-x2+C

Tada!

WvR
zaterdag 16 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq