Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gelijkheden

-24x+35y= -60
-96x+5y=8
x=?
y=?
ik vind da ni

Gunthe
1ste graad ASO-TSO-BSO - woensdag 13 oktober 2004

Antwoord

Vermenigvuldig de gehele tweede vergelijking eens met 7. Trek de vergelijkingen daarna van elkaar af. Op die manier bekom je een vergelijking waar enkel nog x in voorkomt en die je dus eenvoudig kan oplossen. Stop die waarde van x in om het even welke oorspronkelijke vergelijking en los die op naar y.

cl
woensdag 13 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq