\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 28116 Re: Re: Re: D[(5x^3 6) tan x] is dit correct? D[tanx+(x/cosx)] = D(tanx) + D(x/cosx) = 1/cos2x + D(x) . cosx + x.D(cosx) = 1/cos2x + (1.cosx) + (x.-sinx) = 1/cos2x + cosx - sinx2 jeske 3de graad ASO - donderdag 7 oktober 2004 Antwoord Nee, dit is niet correct. 1. D(tan x) is juist. 2. Je berekent D(x.cos x) (product), maar er staat een quotiënt (x/cos x) 3. x.(-sin x) = -x.sin x, maar niet gelijk aan -sin x2 !! LL donderdag 7 oktober 2004 Re: Re: Re: Re: D[(5x^3 6) tan x] ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
is dit correct? D[tanx+(x/cosx)] = D(tanx) + D(x/cosx) = 1/cos2x + D(x) . cosx + x.D(cosx) = 1/cos2x + (1.cosx) + (x.-sinx) = 1/cos2x + cosx - sinx2 jeske 3de graad ASO - donderdag 7 oktober 2004
jeske 3de graad ASO - donderdag 7 oktober 2004
Nee, dit is niet correct. 1. D(tan x) is juist. 2. Je berekent D(x.cos x) (product), maar er staat een quotiënt (x/cos x) 3. x.(-sin x) = -x.sin x, maar niet gelijk aan -sin x2 !! LL donderdag 7 oktober 2004
LL donderdag 7 oktober 2004
©2001-2024 WisFaq