\require{AMSmath} Partiele afgeleide bepalen van de eerste orde met 2 variabelen Goeie morgen,Kunnen jullie mij even voordoen hoe ik van de volgende som de partiële afgeleiden kan bepalen, dan hoop ik de volgende zelf te kunnen doen b.v.d.De som is: z=ln√(u2+v2) Niels Student hbo - dinsdag 28 september 2004 Antwoord N.B. Bij differentiëren naar u is v constant; bij differentiëren naar v is u constant. $\partial$z/$\partial$u = 1/√(u2+v2).1/2√(u2+v2).2u = u/u2+v2 en, omdat het direct duidelijk is dat we de rol van u en v kunnen wisselen: $\partial$z/$\partial$v = v/u2+v2 En als je inziet dat ln√(u2+v2) = 1/2ln(u2+v2) gaat het sneller! dk dinsdag 28 september 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Goeie morgen,Kunnen jullie mij even voordoen hoe ik van de volgende som de partiële afgeleiden kan bepalen, dan hoop ik de volgende zelf te kunnen doen b.v.d.De som is: z=ln√(u2+v2) Niels Student hbo - dinsdag 28 september 2004
Niels Student hbo - dinsdag 28 september 2004
N.B. Bij differentiëren naar u is v constant; bij differentiëren naar v is u constant. $\partial$z/$\partial$u = 1/√(u2+v2).1/2√(u2+v2).2u = u/u2+v2 en, omdat het direct duidelijk is dat we de rol van u en v kunnen wisselen: $\partial$z/$\partial$v = v/u2+v2 En als je inziet dat ln√(u2+v2) = 1/2ln(u2+v2) gaat het sneller! dk dinsdag 28 september 2004
dk dinsdag 28 september 2004
©2001-2024 WisFaq