To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Partiele som

hallo

ik ben anais en heb een vraagje over wiskunde/algebra. in ons map bij algebra, rijen zagen wij een kort stukje over de partiele som. het enige wat we zagen was dat sn het teken van de partiele som is. maar graag zou ik hier wat meer uitleg over krijgen.
groetjes anais

Anais
3de graad ASO - maandag 13 september 2004

Antwoord

Een rij getallen wordt meestal aangeduid met an. Stel dat an=1/2n. Dus a1=1/2, a2=1/4, a3=1/8, enz.
Met sn wordt aangeduid de som van a1 t/m an. Dus an1/2,a2=1/2+1/4=3/4, a3=1/2+1/4+1/8=7/8.
Wiskundige proberen dan sn als functie van n en an of an-1 enz te schrijven.
In dit specifieke geval is sn= 1 -an.

TvR
dinsdag 14 september 2004

©2001-2025 WisFaq