Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Primitiveren

ò(2x+2) / (x2+1) dx.

u= x2+1 -- du = 2x dx -- dx = du/2x

ò2x+2/u · du/2x

= ò 1/u + 2/u · du/1 = 3/u · dx = 3ln u = 3ln (x2+1).

Klopt mijn uitwerking?
Bij voorbaat dank

Mark
Student hbo - maandag 13 september 2004

Antwoord

Nee. Er onstaat een fout doordat je (2x+2)/(x2+1) schrijft als 2x+2/u, terwijl dit (2x+2)/u moet zijn. Dan loopt daarna een en ander wat anders.
Je uitkomst zit wel een heel eind in de goede richting. Zelf zou ik geen substitutie hebben toegepast. Succes.

TvR
maandag 13 september 2004

©2001-2024 WisFaq