\require{AMSmath} Oppervlakte berekenen door dubbele integraal Beste,Met de uitwerking van een gegeven dubbele integraal heb ik geen problemen. Echter, wanneer bijvoorbeeld volgende vraag gesteld wordt:Bereken, door gebruik van dubbele integralen, de oppervlakte van het gebied tussen y=x en y=2-x2...zit ik muurvast. Mijn probleem is dat ik niet weet hoe de f(x,y) kan bepaald worden. Alvast bedankt. Pieter Student universiteit België - vrijdag 27 augustus 2004 Antwoord De grafieken snijden in (-2,-2) en (1,1):Voor elke xÎ[-2,1] ligt het gebied tussen x en 2-x2, we hebben te maken met een gebied van Type I.Het gebied laat zich beschrijven als:-2x1 en xy2-x2Zie ook Een dubbelintegraal over een oppervlak WvR vrijdag 27 augustus 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste,Met de uitwerking van een gegeven dubbele integraal heb ik geen problemen. Echter, wanneer bijvoorbeeld volgende vraag gesteld wordt:Bereken, door gebruik van dubbele integralen, de oppervlakte van het gebied tussen y=x en y=2-x2...zit ik muurvast. Mijn probleem is dat ik niet weet hoe de f(x,y) kan bepaald worden. Alvast bedankt. Pieter Student universiteit België - vrijdag 27 augustus 2004
Pieter Student universiteit België - vrijdag 27 augustus 2004
De grafieken snijden in (-2,-2) en (1,1):Voor elke xÎ[-2,1] ligt het gebied tussen x en 2-x2, we hebben te maken met een gebied van Type I.Het gebied laat zich beschrijven als:-2x1 en xy2-x2Zie ook Een dubbelintegraal over een oppervlak WvR vrijdag 27 augustus 2004
WvR vrijdag 27 augustus 2004
©2001-2024 WisFaq