Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Binomiaalverdeling?

Volgende vraag krijg ik echt niet opgelost:
Een elektrische centrale bezit een maximaal vermogen van 300MW, voortgebracht door 10 generatoren van 30MW. Gedurende 90% van de tijd is een generator beschikbaar. De perioden van onbeschikbaarheid zijn onderling onafhankelijk. Wat is de kans dat de centrale meer dan 256MW vermogen kan leveren?
Ik heb dit opgelost door een interpollatie tussen de waarden voor een cumulatieve binomiaalverdeling met x=8 en x=9(resp 240 en 270MW). Dit klopt echter niet met het resultaat, wat heb ik misgedaan?

jan
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 25 augustus 2004

Antwoord

Moeten er niet gewoon 9 of 10 generatoren beschikbaar zijn?
Dus X Bin(0,9;10) verdeeld.
P(X$\geq$9)=1-P(X$\leq$8)...

hk
woensdag 25 augustus 2004

Re: Binomiaalverdeling?

©2001-2025 WisFaq