Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentievgl

wel de opgave was los op:
dq/q = rdp/p
dit heb ik als volgt gedaan...
ln |q| = r ln |p| + c
dus |q| = e ^(r ln|p| +c)
en in mijn HB komen ze op een uitkomst van q = pc^r, hoe komen ze hieraan? heb ik iets fout gedaan? want ik snap wel hoe ze aan p^r komen maar niethoe ze aan c^r komen?

Kan iemand mij dit uitleggen alstublieft?
gtrz natalie

natali
Student universiteit België - zaterdag 21 augustus 2004

Antwoord

Ik neem aan dat je zou verwachten: q=k×pr, met k een constante.
Als je nu die constante schrijft als cr dan krijg je dus q=cr×pr=(cp)r
(let wel dit is dus een ander getal c dan in het begin van je uitwerking)

hk
zaterdag 21 augustus 2004

©2001-2024 WisFaq