Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formules voor oppervlakte en inhoud

Ik moet een plateau gieten van 15 cm dikte in stabilisé voor mijn zwembad met een diameter van 7,50 meter. Hoe bereken ik hoeveel ik nodig heb?

Prooi
Ouder - donderdag 19 augustus 2004

Antwoord

Met de formule voor de inhoud van een cilinder:

I=G·h
I=pr2·h
I=1/4pd2·h

De laatste is hier het handigst:
d=7,5
h=0,15
Invullen, reken reken en klaar is klara...

WvR
donderdag 19 augustus 2004

©2001-2024 WisFaq