Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bespreken van stelsels


Hallo, Ik moet een vakantiecursus wiskunde volgen, maar ik zit hier een beetje in de knoop. Ik begrijp eigenlijk totaal niet hoe je een stelsel moet bespreken.
Wilt u aub mij helpen door bv eens wat uitleg te geven aan de hand van twee voorbeelden???

vb1
ax + y + z = 1
x + ay + z = a
x + y + az = a2

vb2

ax + y + z = 1
x + ay + z = 1
x + y + az = a

alvast bedankt op voorhand.

Vriendelijke groeten!!!

Randy
Student universiteit België - zaterdag 7 augustus 2004

Antwoord

Op
Stelsels bespreken
staat een link naar een pagina waarin (aan het eind) jouw eerste stelsel met Derive wordt besproken.
De stappen die daarin gebeuren zijn precies diegene die je ook met de hand zou moeten uitvoeren.
Bekijk deze pagina eens, wie weet kom je er dan uit!

hk
vrijdag 13 augustus 2004

©2001-2024 WisFaq