Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 26370 

Re: Toetsen

hmm 1 ding snap ik nou nog niet.. hoe zit het met die s/Ön? moet je dan die 0,5% /Ön?

mvg

Frank

frank
Student hbo - dinsdag 3 augustus 2004

Antwoord

Je voert een toets uit voor gemiddelden. Die s/Ön = 0,5/Ö10 = 0,1581 is nu de standaarddeviatie bij het gemiddelde. Dat heb je nodig om de grens van het kritiek gebied te bepalen.
Dat kan met: rechtergrens voor xgem is 5+1,28·0,1581 = 5,20.
Ik bedoel dus te zeggen dat je bij de berekening die Ö10 niet over het hoofd moet zien.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
dinsdag 3 augustus 2004

©2001-2025 WisFaq