Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekeningen in een driehoek

VanABC is gegeven: B=70°, AB=BC=6 bereken AC in twee decimalen nauwkeurig schets daartoe de driehoek en gebruik een hulplijn

Mij
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 11 april 2002

Antwoord

Omdat de driehoek gelijkbenig is (B is nu eens een keertje de top en niet C) zijn de hoeken A en C gelijk en elk dus 55 graden.
Als je nu de hoogtelijn BD vanuit B trekt (die in het midden van AC eindigt vanwege de gelijkbenigheid), dan weet je toch in driehoek BDC de drie hoeken én een zijde, dus met de cosinus van ÐC ben je er dan toch?
Beetje flauwe vraag, lijkt me.

MBL
donderdag 11 april 2002

©2001-2024 WisFaq