\require{AMSmath} Chemische reactie Kan iemand graag deze DV oplossen? Daarna kan ikzelf de K en C berekenen:dO2/dt=K[O2]1/2Bedankt Bob Student hbo - dinsdag 29 juni 2004 Antwoord k heb een methode gevonden voor de oplossing van deze dv. hij heeft het patroon van een "Bernouilli-DV": y'+p(x).y = q(x).yn, met nÎ (vergeleken met jouw probleem, is p(x)=0; q(x)=k en n=1/2.) De oplossing zit em dan in de substitutie van z=y1-n. Dus: z=[O2]1-1/2=[O2]1/2 hieruit volgt dat [O2]=z2 en dat [O2]'=2.z.z' invullen: 2.z.z'=k.(z2)1/2=k.z Û z'=1/2k (of z=0, triviaal) Þ z=1/2kt+C Dus: [O2]=z2=1/4k2t2+Ckt+C2. Een dalparabool. (check zelf de oplossing voor [O2] door de gevonden functie in de DV in te vullen, en kijk of t klopt) groeten, martijn mg dinsdag 29 juni 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kan iemand graag deze DV oplossen? Daarna kan ikzelf de K en C berekenen:dO2/dt=K[O2]1/2Bedankt Bob Student hbo - dinsdag 29 juni 2004
Bob Student hbo - dinsdag 29 juni 2004
k heb een methode gevonden voor de oplossing van deze dv. hij heeft het patroon van een "Bernouilli-DV": y'+p(x).y = q(x).yn, met nÎ (vergeleken met jouw probleem, is p(x)=0; q(x)=k en n=1/2.) De oplossing zit em dan in de substitutie van z=y1-n. Dus: z=[O2]1-1/2=[O2]1/2 hieruit volgt dat [O2]=z2 en dat [O2]'=2.z.z' invullen: 2.z.z'=k.(z2)1/2=k.z Û z'=1/2k (of z=0, triviaal) Þ z=1/2kt+C Dus: [O2]=z2=1/4k2t2+Ckt+C2. Een dalparabool. (check zelf de oplossing voor [O2] door de gevonden functie in de DV in te vullen, en kijk of t klopt) groeten, martijn mg dinsdag 29 juni 2004
mg dinsdag 29 juni 2004
©2001-2024 WisFaq