Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Binomiale kansberekening in Excel

Voor mijn studie moet ik het volgende probleem oplossen in excel:
"Hoe groot is de kans dat bij 120 worpen met 1 dobbelsteen meer dan 100, maar minder dan 110 maal een 6 wordt gegooid?"
Ik kom hier werkelijk niet uit. Ik ga er van uit dat n (aantal worpen)= 120 , P (kans op succes)= 1/6, x= aantal 6
en P(100X110). Kan iemand mij svp stap voor stap uitleggen hoe ik dit in excel kan oplossen?
Moet ik dit met: BINOMIALE.VERD(?;120;1/6;ONWAAR) doen? en hoe / waar moet ik P(100X110)invullen ?

met vriendelijke groet


L. Hag
Student hbo - maandag 28 juni 2004

Antwoord

Je vraag stond al op Werpen met 1 dobbelsteen. Maar.. met Excel kan het zo:

q25890img1.gif

In het gele vakje staat dan de formule:

=BINOMIALE.VERD(F5-1;C3;C4;WAAR)-BINOMIALE.VERD(B5;C3;C4;WAAR)

Wat neer komt op:

q25890img2.gif

Maar je had misschien al begrepen dat deze kans praktisch 0 is. Toch?

WvR
maandag 28 juni 2004

©2001-2024 WisFaq