Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Los stelsel vergelijkingen op

Hierop heb ik nog steeds het antwoord op de site kunnen ontdekken, dus hoop dat U mij verder kunt helpen.

Los het volgende stelsel van vergelijkingen op:

{ 0,5p+0,75q=13
{ 1,5q=0,5p-4

Ik weet dat het antwoord p= 11,333 en q= 1,111 moet zijn, maar weet niet hoe dit berekend wordt.

Kunt U mij helpen,

alvast bedankt!

Erwin
Student hbo - dinsdag 22 juni 2004

Antwoord

Volgens mij kloppen die antwoorden niet.
0,5p+0,75q=13 = 0,5p=13-0,75q invullen in de tweede vergelijking levert:
1,5q=13-0,75q-4 = 1,5q=9-0,75q = 2,25q=9 = q=4.
Invullen in 0,5p=13-0,75q levert 0,5p=13-3=10 = p=20.
Controleren:
0,5p+0,75q=0,4*20+0,75*4=10+3=13 klopt.
1,5q*4=0,5*20-4 = 6=10-4 klopt.
Dus p=20 en q=4

hk
dinsdag 22 juni 2004

©2001-2024 WisFaq