Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren

Wat is de waarde van 4ò0 lnx/x , ben er echt al 3 kwartier mee bezig, maar ik kom er niet uit,

Als jullie tijd hebben zou je alsjeblieft er dan even naar willen kijken, het antwoord is 2 ln^2 2 , maar de tussenstappen snap ik echt niet.

Groetjes Marieke

Mariek
Student hbo - maandag 21 juni 2004

Antwoord

Zie ten eerste dit antwoord:
Integreren van diverse functies
voor wat begin-uitleg over de manier waarop je jouw probleem het beste aan kunt pakken.

vervolgens:

ò(lnx)/x dx = òlnx d(lnx) = [1/2ln2x]

vul ik de bovengrens, 4, in, dan krijg ik:
1/2ln24 = 1/2ln4ln4= 1/2ln22ln22 = 1/2.2.2.ln2ln2 = 2ln22

Dit zou tevens het eindantwoord zijn indien de ondergrens 1 zou zijn. Immers ln1=0 (en dus ook 1/2ln21=0).

Duss: weet je zeker dat de integratiegrenzen lopen van 0 tot 4, en niet bijv. van 1 tot 4?

groeten,
martijn

mg
maandag 21 juni 2004

©2001-2024 WisFaq