Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sinus en co in een vierhoek

Gegeven is; AB=7, AD=4 DC=5 en A=D=90° Bereken B en C.
Het antwoord moet zijn: B=63° en C=117°

Sannea
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 9 april 2002

Antwoord

Nou, eerst maar weer eens een tekening:
q2554img1.gif
Bij dit soort opgaven is het handig om een geschikte hulplijn te tekenen. Je kunt immers alleen maar iets met sinus en co als je een rechthoekige driehoek hebt. Door het tekenen van CP heb ik dat...

Hoe gaat het verder... eh.. CP=4 en PB=2. Daarmee kan je ÐB berekenen! Toch? En als je ÐB weet, weet je ÐC ook, want die zijn samen 180°, toch?

WvR
woensdag 10 april 2002

©2001-2024 WisFaq