Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren x/(1+x4)

ik heb het geprobeerd met partieel intergreren, waarbij ik c2=u
de integraal wordt dan: x/(1+u2), nu weet ik dat de integraal van 1/(1+u2) als oplossingen arctan(u)+ c1 en
-arccot(u)+c2, maar ik snap niet hoe ik verder moet

Roel

Roel
Student hbo - woensdag 9 juni 2004

Antwoord

Als je u=x2 noemt, dan du=2x.dx
dus
òx/(1+x4)dx=ò1/(1+(x2)2).1/2.2xdx=1/2ò1/(1+u2)du.
Een primitieve wordt dus 1/2arctan(x2)

hk
woensdag 9 juni 2004

©2001-2024 WisFaq