\require{AMSmath} Inhoud omwentelingslichaam Kunnen jullie mij helpen met het stap voor stap oplossen van de volgende som? Gegeven de functie f met voorschrift f(x)= cos(x), met x =[-0.5p, 0.5p] Bereken de inhoud van het omwentelingslichaam dat ontstaat door G te wentelen om de y-as. B.v.d. Niels Oudshoorn Niels Student hbo - dinsdag 8 juni 2004 Antwoord De formule voor het berekenen van de inhoud van een omwentelingslichaam verkregen door een grafiek te laten wentelen rond de x-as is : pò(f(x))2.dx Vermits hier de grafiek moet wentelen rond de y-as, laten we de grafiek van de inverse functie f-1(x) = Bgcos(x) wentelen rond de x-as. De inhoud is dus pò(Bgcos(x))2.dx tussen de grenzen 0 en 1. Ik kan je verzekeren dat dit een zeer moeilijke integraal wordt. Met een wiskunde-softwarepakket heb ik berekend dat de inhoud gelijk is aan p(p-2) LL dinsdag 8 juni 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kunnen jullie mij helpen met het stap voor stap oplossen van de volgende som? Gegeven de functie f met voorschrift f(x)= cos(x), met x =[-0.5p, 0.5p] Bereken de inhoud van het omwentelingslichaam dat ontstaat door G te wentelen om de y-as. B.v.d. Niels Oudshoorn Niels Student hbo - dinsdag 8 juni 2004
Niels Student hbo - dinsdag 8 juni 2004
De formule voor het berekenen van de inhoud van een omwentelingslichaam verkregen door een grafiek te laten wentelen rond de x-as is : pò(f(x))2.dx Vermits hier de grafiek moet wentelen rond de y-as, laten we de grafiek van de inverse functie f-1(x) = Bgcos(x) wentelen rond de x-as. De inhoud is dus pò(Bgcos(x))2.dx tussen de grenzen 0 en 1. Ik kan je verzekeren dat dit een zeer moeilijke integraal wordt. Met een wiskunde-softwarepakket heb ik berekend dat de inhoud gelijk is aan p(p-2) LL dinsdag 8 juni 2004
LL dinsdag 8 juni 2004
©2001-2024 WisFaq