\require{AMSmath} Integreren ln(1+x²) Hoe integreer je ln(1+x2) ? Dacht partiële integratie maar raak er niet uit ... dimitr Student Hoger Onderwijs België - zondag 6 juni 2004 Antwoord partiele integratie is inderdaad een goede gedachte. òln(1+x2)dx=x.ln(1+x2)-òx.2x/(1+x2)dx. =x.ln(1+x2)-2òx2/(1+x2)dx òx2/(1+x2)dx=ò(1-1/(1+x2)dx=x-arctan(x) Dus òln(1+x2)=xln(1+x2)-2x+2arctan(x) hk zondag 6 juni 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe integreer je ln(1+x2) ? Dacht partiële integratie maar raak er niet uit ... dimitr Student Hoger Onderwijs België - zondag 6 juni 2004
dimitr Student Hoger Onderwijs België - zondag 6 juni 2004
partiele integratie is inderdaad een goede gedachte. òln(1+x2)dx=x.ln(1+x2)-òx.2x/(1+x2)dx. =x.ln(1+x2)-2òx2/(1+x2)dx òx2/(1+x2)dx=ò(1-1/(1+x2)dx=x-arctan(x) Dus òln(1+x2)=xln(1+x2)-2x+2arctan(x) hk zondag 6 juni 2004
hk zondag 6 juni 2004
©2001-2024 WisFaq