Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De eerste vijf termen uitrekenen

Ik moet de eerste 5 termen van de volgende getallenrijen uitrekenen zelf kom ik er niet uit.
a.t(0)=18 en t(n+1)=t(n)+4
b.t(0)=160 en t(n+1)=0,5t(n)

Joost
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 1 juni 2004

Antwoord

Hallo Joost,

Je het hier te maken met recursieve formules.

a) De volgende term is de huidige term +4®18,22,26,30,34

b) De volgende term is de helft van de huidige term®120,60,30,15,71/2

wl
dinsdag 1 juni 2004

©2001-2025 WisFaq