Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Significantie en P waarde vgl

Als je tweestaartig een H(0) hypothese wil proberen verwerpen, is het dan als
$\alpha$/2 $\leq$ p-waarde $\leq$ 1- $\alpha$/2
dat je ze niet mag verwerpen?

bij eenstaartig kan je altijd eenduidig met $\alpha$ vergelijken, maar hier zie ik het bos door de bomen niet meer

Filip
Student universiteit België - dinsdag 1 juni 2004

Antwoord

Hoi Filip,

Ja, klopt helemaal. Hangt natuurlijk een beetje van de vraagstelling af, maar over het algemeen wordt het significantieniveau $\alpha$ bij een tweezijdige toets verdeeld over de twee 'uiterste puntjes'.
H(0) wordt verworpen als de berekende kans kleiner is dan $\alpha$/2 of groter is dan 1 - ($\alpha$/2)

Succes

Erica
dinsdag 1 juni 2004

 Re: Significantie en P waarde vgl 

©2001-2024 WisFaq