\require{AMSmath} Integreren van (1+x)/(1+Öx) Kunnen jullie mij helpen bij de oplossing van de volgende integraal :ò(1+x)/(1+Öx)dxAlvast bedankt Jo Student Hoger Onderwijs België - zondag 30 mei 2004 Antwoord Maak gebruik van een substitutie : Öx = tDus x = t2 en dx = 2t.dtJe bekomt dan een zeer eenvoudige rationale functie.Door de deling uit te voeren krijg je een veelterm in t en een eenvoudige breuk.Als je t terug vervangt door Öx bekom je :1/3.Öx.(2x - 3Öx +12) - 4.ln(1+Öx) + c LL zondag 30 mei 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kunnen jullie mij helpen bij de oplossing van de volgende integraal :ò(1+x)/(1+Öx)dxAlvast bedankt Jo Student Hoger Onderwijs België - zondag 30 mei 2004
Jo Student Hoger Onderwijs België - zondag 30 mei 2004
Maak gebruik van een substitutie : Öx = tDus x = t2 en dx = 2t.dtJe bekomt dan een zeer eenvoudige rationale functie.Door de deling uit te voeren krijg je een veelterm in t en een eenvoudige breuk.Als je t terug vervangt door Öx bekom je :1/3.Öx.(2x - 3Öx +12) - 4.ln(1+Öx) + c LL zondag 30 mei 2004
LL zondag 30 mei 2004
©2001-2024 WisFaq