\require{AMSmath} Integraal 1/(1-cosx)² Kan er iemand mij stap voor stap uitleggen hoe ik deze integraal moet oplossen? thanx freder Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 29 mei 2004 Antwoord Als je teller en noemer vermenigvuldigt met (1+cosx)2 krijg je : (1+2cosx+cos2x)/sin4x = (2-sin2x+2cosx)/sin4x Splits in 3 integralen : 2òdx/sin4x = 2ò1/sin2x.1/sin2x.dx = -2ò(1+cotg2x).d(cotgx) = -2cotgx - 2/3cotg3x + c -òsin2x.dx/sin4x = -òdx/sin2x = cotgx + c 2òcos.dx/sin4x = 2òd(sinx)/sin4x = -2/3sin3x + c Breng alles tot een geheel en zet op gelijke noemer. Je bekomt : -(3cosx.sin2x+2cos3x+2)/3sin3x +c LL zaterdag 29 mei 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kan er iemand mij stap voor stap uitleggen hoe ik deze integraal moet oplossen? thanx freder Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 29 mei 2004
freder Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 29 mei 2004
Als je teller en noemer vermenigvuldigt met (1+cosx)2 krijg je : (1+2cosx+cos2x)/sin4x = (2-sin2x+2cosx)/sin4x Splits in 3 integralen : 2òdx/sin4x = 2ò1/sin2x.1/sin2x.dx = -2ò(1+cotg2x).d(cotgx) = -2cotgx - 2/3cotg3x + c -òsin2x.dx/sin4x = -òdx/sin2x = cotgx + c 2òcos.dx/sin4x = 2òd(sinx)/sin4x = -2/3sin3x + c Breng alles tot een geheel en zet op gelijke noemer. Je bekomt : -(3cosx.sin2x+2cos3x+2)/3sin3x +c LL zaterdag 29 mei 2004
LL zaterdag 29 mei 2004
©2001-2024 WisFaq