Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 24642 

Re: Expliciet voorschrift

Hoi Wl,
Sorry,maar ik denk dat u het verkeerd begrepen heeft.
de rij is:0,2,5,9,14 met t1=0, t2=2, t3=5,...
Kan je me nu nog helpen?
Groetjes
Bram

Bram
2de graad ASO - donderdag 27 mei 2004

Antwoord

Hallo Bram,

Het is niet altijd verplicht om te beginnen met t = 1,2,3,....In dit geval geeft het iets meer rekenwerk.

t1=a+b+c=0
t2=4a+2b+c=2
t3=9a+3b+c=5

Je hebt nu drie vergelijkingen met 3 onbekenden, dus dit moet op te lossen zijn.

a=0,5 ; b=0,5 en c=-1

wl
donderdag 27 mei 2004

©2001-2025 WisFaq