Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lijn uit parabool

Hallo,

Kunt u mij helpen met de volgende vragen?

Onder welke voorwaarden komt er een lijn uit een deling van een parabool? Die parabool moet gedeeld worden door een niet-horizontale lijn.
En komt hier een lijn uit?

En krijg je hier speciale grafieken uit?
Welk formules zijn dat? Dit geldt voor elke vraag.

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

nico k
Cursist vavo - zondag 23 mei 2004

Antwoord

Neem:
f(x)=ax2+bx+c
g(x)=dx+e

h(x)=f(x)/g(x)

In 'principe' zou je voor g(x)=0 bij h een asymptoot verwachten, tenzij... je dx+e als factor kan wegdelen bij f. In principe heb je dan te maken met een lijn (met een perforatie). Anders geformuleerd: f(x) en g(x) snijden elkaar precies op de x-as.

Op onderstaande pagina kan je dat zelf verder onderzoeken.

Zie Productfuncties - Parabool / Lijn=?

WvR
maandag 24 mei 2004

©2001-2024 WisFaq