Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kwart ovaal naar sinusfunctie

Ik heb een vraag die moeilijk te stellen is zonder tekening, maar ik probeer het toch :).

Kan je de omtrek van een kwart ovaal uitdrukken in een sinusfunctie? Als dat kan, hoe stel ik de functie dan op? De vorm staat X ( 0) van de oorsprong en begint op Y=0.

Evert
Student hbo - zondag 23 mei 2004

Antwoord

Hoi Evert,

bedoel je de volgende parametrisatie van de ellips:
x = X*cos(q),
y = Y*sin(q),
met 0qp/2, en X de halve lengte van de horizontale as, Y de halve lengte van de verticale as?
Met vriendelijke groet,

Guido Terra

P.S. Zoek je daarentegen naar een formule voor de omtrek als getal, dan verwijs ik je naar:
Verschillende (benaderde) omtrekformules
De pagina over de ellips op mathworld
in de hoop dat je daar meer aan hebt.

gt
maandag 24 mei 2004

©2001-2024 WisFaq