Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Semigroepen

Hoe bewijs je dat de 2x2 matrix van vermenigvuldiging een halfgroep is?

Ki
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 22 mei 2004

Antwoord

Hallo Kirsten,

Volgens deze link is de enige vereiste voor een halfgroep, dat de bewerking associatief is.

Is de vermenigvuldiging van 2*2-matrices associatief?

(*)*=*=
=

Werk dan ook eens het volgende uit:
*(*)

Als beide resultaten hetzelfde leveren, heb je associativiteit en dus een semigroep.

Christophe
zondag 23 mei 2004

©2001-2024 WisFaq