\require{AMSmath} Recursie T(n) = 2*T(n-1) +3T(1) = 4hoe ga ik te werk om bovenstaande recurrente betrekking te verwerken tot een normale expressie ? san ja Student universiteit - maandag 10 mei 2004 Antwoord 1) Uitschrijven om een idee te krijgenT(4)=2·T(3)+ 3 = 4·T(2) +3 +3 +3 = 8·T(1) + 3 +3 +3 +3 +3 +3 +3 ®2) Idee: T(n)=2n-1·T(1)+ (2n-1-1)·3= 2n-1·(T(1)+3) - 33) Bewijs dit nu met volledige inductie.Met vriendelijke groetJaDeX jadex maandag 10 mei 2004 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
T(n) = 2*T(n-1) +3T(1) = 4hoe ga ik te werk om bovenstaande recurrente betrekking te verwerken tot een normale expressie ? san ja Student universiteit - maandag 10 mei 2004
san ja Student universiteit - maandag 10 mei 2004
1) Uitschrijven om een idee te krijgenT(4)=2·T(3)+ 3 = 4·T(2) +3 +3 +3 = 8·T(1) + 3 +3 +3 +3 +3 +3 +3 ®2) Idee: T(n)=2n-1·T(1)+ (2n-1-1)·3= 2n-1·(T(1)+3) - 33) Bewijs dit nu met volledige inductie.Met vriendelijke groetJaDeX jadex maandag 10 mei 2004
jadex maandag 10 mei 2004
©2001-2025 WisFaq