\require{AMSmath} Afgeleiden ik zou van het volgende de afgeleide moeten bereken:ln(t+ (t2 + 5)1/2) en het antwoord is: 1 / ((t2 + 5)1/2) joris Student Hoger Onderwijs België - zondag 2 mei 2004 Antwoord De afgeleide van ln(f(x)) = Df(x)/f(x). In de teller krijg je D(t + Ö(t2+5)) = 1 + 2t/2Ö(t2+5) = 1 + t/Ö(t2+5) = (Ö(t2+5) + t)/Ö(t2+5) Dit moet nu gedeeld door t + Ö(t2+5). Er blijft nog enkel Ö(t2+5) in de noemer over. LL zondag 2 mei 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
ik zou van het volgende de afgeleide moeten bereken:ln(t+ (t2 + 5)1/2) en het antwoord is: 1 / ((t2 + 5)1/2) joris Student Hoger Onderwijs België - zondag 2 mei 2004
joris Student Hoger Onderwijs België - zondag 2 mei 2004
De afgeleide van ln(f(x)) = Df(x)/f(x). In de teller krijg je D(t + Ö(t2+5)) = 1 + 2t/2Ö(t2+5) = 1 + t/Ö(t2+5) = (Ö(t2+5) + t)/Ö(t2+5) Dit moet nu gedeeld door t + Ö(t2+5). Er blijft nog enkel Ö(t2+5) in de noemer over. LL zondag 2 mei 2004
LL zondag 2 mei 2004
©2001-2024 WisFaq