Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integratie van x^5/(x^3+1)

Ik vind de oplossing op deze eenvoudige integraal maar niet.
x^5=x^2(x^3+1)-x^2 dus f(x)=x^2-x^2/(x^3+1) nu kan ik x^2 integreren en blijft -x^2/(x^3+1) over, maar dat is niet zo eenvoudig op te lossen.

Boris
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 27 april 2004

Antwoord

Aangezien d/dx(x^3+1)=3x^2 geldt òx^2/(x^3+1)dx=c.ln|x^3+1|.
Bepaal je zelf dat getal c even?
(valt dus wel mee dacht ik)

hk
dinsdag 27 april 2004

©2001-2024 WisFaq