Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

2x=3

Hoe werk je 2 tot de macht x is 3 uit?
alvast bedankt!

C
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 28 maart 2002

Antwoord

De oplossing van de exponentiële vergelijking 2x=3 wordt in de wiskunde genoteerd als x = 2log 3
Om een benadering te krijgen tik je in: log(3)/log(2)

Ter controle kun je het getal 3 eens vervangen door bijv. 16, want uit de vergelijking 2x=16 komt natuurlijk x = 4.
Tik dan eens in log(16)/log(2) en kijk of er dan inderdaad 4 uitkomt.

MBL
donderdag 28 maart 2002

©2001-2024 WisFaq