Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Binomiale verdeling

Bepaalde zaden hebben in ons klimaat ee kans van 0,4 om op te komen.Hoeveel zaden moet men planten opdat ten minste 2 zaden opkomen
a met een kans van 80 %
b met een kans van 90 %
c met een kans van 99 %

Rishie
Student hbo - donderdag 22 april 2004

Antwoord

Hallo Rishie,

X is het aantal zaden dat opkomt.
X is binomiaal verdeeld met N=? en p=0,4

Het is niet mogelijk om N te berekenen waarvoor geldt dat P(X2)=0,8.
Met behulp van een tabel of GRM is het wel mogelijk om te bepalen wat N minstens moet zijn als
P(X2)0,8Û1-P(X1)0,8 (complementregel)
1-P(X1)0,8ÛP(X1)0,2



N=6 geeft een kans0,2333
N=7 geeft een kans0,1586
We moeten dus minstens 7 zaden planten.

wl
donderdag 22 april 2004

©2001-2024 WisFaq