Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 22823 

Re: Aantal oplossingen van diophantische vergelijking

Hallo,

Heel erg bedankt voor uw uitleg. Ik heb alleen nog een vraag over het intgreren. Hoe bereken de integraal die bij de limiet staat? Gaat dat m.b.v. poolcoordinaten zoals bij het uitrekenen van de oppervlakte van een cirkel?

Groeten,

Viky

viky
Student hbo - woensdag 21 april 2004

Antwoord

Hallo, Viky.

Ik heb de integraal opgezocht in een boek.
We kregen vroeger oefening in dit soort integralen.
Als u wilt, heb ik dan hier ook zo'n mooie oefening voor u:
1) substitueer u=s/Ön ;
2) bereken ò Ö(1-u2) du met partieel integreren (gebruik ook ergens u2 = u2-1 + 1 ; en ò 1/Ö(1-u2) du = arcsin(u) +c);
3) vul de grenzen in waartussen u varieert;
4) bereken de limiet.

Succes ermee.
Hennie

hr
woensdag 21 april 2004

 Re: Re: Aantal oplossingen van diophantische vergelijking 

©2001-2025 WisFaq