Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 22750 

Re: Vraagstuk: Standaard normale verdeling

a) P(X80=30.85%
P(X85)=4.1%

b) (25*4.1)/100 = 1.025
1.025 * 50 = 51.25 €

c) P(85X90)= 95.86%
P(X90)=0.13%

(25*4.1)/100=1.025
1.025*100=102.5€

Oplossing A snap ik maar ik snap B en C nog altijd niet zo goed. Volgens mijn notities is het antwoord van B=50.13€ en van C=56€. Tot mijn grote spijt heb ik andere antwoorden (zie hierboven). Kan u mij verder helpen aub? Ik snap ook niet zo goed waarom ik de kans moet berekenen tussen 85 en 90 in opgave C.
Toch bedankt om op mijn vorige vra(a)g(en) die ik hier ooit al gesteld heb op WisFaq te antwoorden.
Mvg
Jos

Jos
Student Hoger Onderwijs Belgi๋ - zondag 18 april 2004

Antwoord

Het verschil bij b) komt omdat je het antwoord verkeerd hebt overgenomen. Blijkt na berekening 4,01% te zijn ipv 4,1%.

C) is wat lastiger, daar ga ik dus maar wat verder op in.
Bij een snelheid tussen de 85 en 90 km zal de boete €50 bedragen.
Bij een snelheid boven de 90 km zal die boete €100 zijn.
Verwachting totale boete is kans op de verschillende situaties x boete bedragen en dat dan optellen.
P(85S90)=P({85-78}/4Z{90-78}/4)=P(1,75Z3)=0,0401-0,0013=0,0388 (met boetebedrag €50)
P(S90)=0,0013 (met boetebedrag €100)
Verwacht boetebedrag wordt 50x25x0,0388+100x25x0,0013=51,75

Die 56 klopt dus ook niet, ook verkeerd overgenomen soms ? .... We vragen je toch echt om meer zorgvuldigheid

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
zondag 18 april 2004

©2001-2024 WisFaq