Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Taylorreeks van sin(x) in het kwadraat

Kunnen jullie mij helpen met het bepalen van de eerste 5 termen van de taylorreeks rond x=0

G(x)=Sin2x

Ik loop voornamelijk vast bij het differentieren van de term.

Niels
Student hbo - donderdag 15 april 2004

Antwoord

Hallo, Niels.
Dat differentiëren moet toch lukken, als u hbo-student bent.
Maar het kan ook zonder:
Sin2(x) = sin(x) * sin(x) = (x - x3/6 + x5/120 - .. ) * (x - x3/6 + x5/120 - .. ) = (x2 - x4/3 + 2*x6/45 ... ), etc.
Controleer nu eens dat G(4)(0)/4! gelijk is aan -1/3.

hr
donderdag 15 april 2004

 Re: Taylorreeks van sin(x) in het kwadraat 

©2001-2025 WisFaq