Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vereenvoudig

ik zit in de knoop met iets heel dom... ik weet niet meer hoe je bepaalde sinussen, cosinussen en tangensen moet vereenvoudigen.
ik ken mijn basisformules en alle verwante hoeken, maar hoe kom je tot een goniometrisch getal van bijvoorbeeld tan(3p/2 -a)?

en ook met tan(a-90°) heb ik problemen...

alvast bedankt!!
Lies

Lies
Student Hoger Onderwijs België - zondag 11 april 2004

Antwoord

Het kan geen kwaad om af en toe naar de grafiek te kijken, voor het idee. Of naar de eenheidcirkel...... En wat definities kennen....uiteraard.
q22606img1.gif
q22606img2.gif
tan(3/2p-a)= tan(1/2p-a)= cotana
tan(a-90°)=-tan(90°-a)=-cotan a

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
maandag 12 april 2004

©2001-2024 WisFaq