Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een getal integreren

Hallo,

Ik wil de opp berekenen,integraal bovengrens 4 en ondergrens 0,
de integraal berekenen van f(x)= (0,3x3)-(1,2x2)-(0,6x)-2,4

en kom opF(x)= 1/4·(0,3x4)-1/3·(1/2x3)-1/2(0,6x2) -2,4
als je x=4 invult 1/4·0,3·(4)4 - 1/3·1,2·(4)3 -0,5·0,6(4)2-2,4
Kom je uit op: 19,2 - 25,6 - 4,8 = -11,2

Volgens het antwoord is de oppervlakte= -20,8;
ik zie het laatste getal als niet integreren(constante?)
maar dus wel volgens de berekening -2,4 =-2,4X-- 2,4 maal 4=-9,6 en erbij -11,2-9,6= -20,8 ik raak hierbij in de war
met differentieren onder voorwaarde de afgeleide van
1=x dan is de afgeleide van 2,4 = 2,4x?

Alvast bedankt!

eddie
Student hbo - donderdag 18 maart 2004

Antwoord

De afgeleide van een constante is 0.
Dus de afgeleide van 2,4 = 0.
De afgeleide van a.x is gelijk aan a.
Dus de afgeleide van 2,4x = 2,4.

Bij het integreren is nu net andersom.
(De integraal van een functie is een functie waarvan de gegeven de afgeleide is).
De integraal van 2,4 is dus wel degelijk 2,4x (want de afgeleide van 2,4x = 2,4) zodat de uitkomst -20.8 is.

LL
donderdag 18 maart 2004

©2001-2024 WisFaq