Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

1 = 0,9999999...

Volgens onderstaande uitleg is 1 gelijk aan 0,99999...
Wat klopt er niet?
1/3 = 0,3333333...
2/3 = 0,6666666...

Als je beide breuken en beide kommagetallen met elkaar optelt heb je de volgende uitkomst : 1 = 0,9999999...

Ringo
Iets anders - dinsdag 19 maart 2002

Antwoord

De uitleg klopt !
Alleen veel mensen willen er niet aan, en hebben het gevoel dat het net iets minder dan 1 is. Maar hoeveel dan ?
0,99 is 0,01 minder dan 1
0,9999999999 is 0,0000000001 minder dan 1
Maar wat scheelt 0,999... (met oneindig veel negens)met 1?
0,000...(met oneindig veel nullen) oftewel nul.
Dus 1 = 0,999... + 0
Anders gezegd 1 = 0,999...Maar oneindig blijft een moeilijk onderwerp !

gk
dinsdag 19 maart 2002

Re: 1 = 0,9999999
Re: 1 = 0,9999999

©2001-2024 WisFaq