Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking

Hoe los ik deze vergelijking op ?
De uitkomst is 6 maar het gaat mij om de bewerking.

15 = 5*((12+x)/x)

geel
Ouder - woensdag 3 maart 2004

Antwoord

Eerst links en rechts delen door 5 levert:
3=(12+x)/x.
Dan links en rechts met x vermenigvuldigen:
3x=12+x
Dan links en rechts x ervan af:
2x=12
delen door 2
x=6

hk
woensdag 3 maart 2004

©2001-2024 WisFaq