Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integralen is de inverse afgeleide?

Kan ik een integraal omschrijven als de inverse van
een afgeleide beschrijven?
Bijvoorbeeld f'(x)=2x+2
Is de inverse hiervan dan een integraal? Hoe wordt die dan omschreven?

christ
1ste graad ASO-TSO-BSO - zondag 29 februari 2004

Antwoord

Dat zou je zo wel kunnen noemen. De notatie is als volgt:

$\int{}$(2x+2)dx = x2 + 2x + c

Het symbool dat voorop staat is het integraalteken, de functie f'(x) = 2x + 2 heet de integrand, de eenheid dx geeft aan dat x als variabele gezien wordt en wordt de differentiaal genoemd, en na het is-gelijk-teken komt de zogenaamde primitieve functie. Het willekeurig te kiezen getal c, ten slotte, heet de integratieconstate.

MBL
zondag 29 februari 2004

©2001-2024 WisFaq