Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Getallenleer

Is nul een veelvoud?
Ik dacht van wel want

a is een veelvoud van b
= $q Î:b . q = a
b is een deler van a

Maar de mensen geloven me niet, want vermenigvuldigen met nul is vermenigvuldigen met niets en een veelvoud kan toch niet kleiner zijn dan het getal zelf...

David
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 27 februari 2004

Antwoord

De mensen zullen je moeten geloven, want nul is inderdaad een veelvoud. Je kunt zeggen:
1 x 0 = 0
2 x 0 = 0
2485359 x 0 = 0

Je kunt dus om het even welk getal vermenigvuldigen met 0. Het is wel een speciaal veelvoud, want de uitkomst is iedere keer 0 (0 is opslorper in ).
0 is wel nooit een deler!
mvg,
SB

Bart
vrijdag 27 februari 2004

©2001-2024 WisFaq